Home / Анализи / Двойният стандарт „Родител 1 и 2“ или как дяволът чете евангелието

Двойният стандарт „Родител 1 и 2“ или как дяволът чете евангелието

В училищните формуляри във Франция вместо “майка” и “баща” вече ще пише “родител 1” и “родител 2”, съобщава Фигаро. Фигаро е френски вестник с ясно изразена консервативна линия на писане и е основан през 1826г. Собственик на този вестник е Серж Дасо (самолетен производител), който в едно интервю казва следното: „вестниците трябва да разпространяват здравословни идеи, а левите идеи не са здравословни такива“. Промяната е заложена в поправка, гласувана на първо четене поправка в парламента. Новите графи се включват, за да не се засягат хомосексуалните родители, при които е възможно дадено дете да има две майки или двама бащи.

На пръв поглед тази поправка би предизвикала широк обществен отзвук само в общества с архаично мислене присъщо за 19 век. Не искам да слагам етикет на нашето, но за съжаление тук коментарите, които могат да бъдат видени в интернет и дори за съжаление в сериозни медии по мое мнение биват доста издайнически. Цялата тази пропаганда против модерна Европа, на която сме свидетели през последните години неизменно идва от едно място – Кремъл. Тази крепост на православието и традициите, тази мека на добрият живот и цъфтежът на „Азът“. И само за паралел, би било интересно да се замислим, че години след войната – победените живеят в пъти по-добре от победителите. Странно нали?

Недоволството у нас се проявява най-вече във форумите, където дискусиите по темата наистина достигат нови величини. Как можело да премахнем „майка“ и „баща“ за сметка на „Родител 1“ и „Родител 2“. Това си било направо отричане от цивилизационният процес у хората. Тази идея била немислима. И всички тия заявки, следващи или толериращи евразийската пропаганда идваща от Дугин са от хора, българи, които 12 години са се подписвали в бележниците на децата си под наименованието „родител/настойник“.  И ето тук идва недоумието? Защо тия хора не са възроптали до сега, че видиш ли в  бележниците на децата от 1-ви до 12-клас същността на майката и бащата е обезличена.

Противоречието идва от това, че в бележниците, които децата ни четат всеки ден изписването на майка или баща под името „родител/настойник“ не се явява проблем, но голям дразнител за българското общество се оказва замяната на майка и баща с родител 1 и 2 във Франция. Франция, която е люлката на демокрацията и човешките права. Франция, която днес е водеща икономическа и не само сила в световен мащаб. Франция, в която всеки бива приеман такъв какъвто е, стига неговите действия да не бъдат в ущърб на обществото или отделни индивиди. Франция , където през 1789-1799 се провежда Великата Френска революция в защита на  равенство, гражданство и неотменими, естествени права.

Привържениците на идеята, че тази замяна е недопустима са същите тези, които могат да бъдат чути да проповядват непоносимост към „джендър“ идеологията на западна Европа. До ден днешен за мен този вид разговор показва единствено ниска обща култура и фундаментална липса на здрав разум. Джендър означа пол. (“a condition that affects people of both genders”). След този буквален превод от английски на думата, за мен нарицанието, което вече се е утвърдило в битието на българина става непонятно? Какво означава: „ – Ей джендър“ ?

Мнението ми е, че живеем през 2019г. и свободата на човек във всичките и форми не бива да бъде ограничавана. Отживелици на човешкото мислене, които принизяват същността на индивида са присъщи за едни други строеве, в едни други години. Светът се развива и никой не може да попречи на дадена група хора, да живее така както намира за добре. И ако тези хора, бъдейки мъже или жени решат, че се обичат и искат да имат дете – аз нямам нищо против. Нека не потъпкваме постулатът, че всеки е свободен, за който между другото са умрели стотици хиляди, ако не и милиони души.

Пък и не ми звучи естествено да критикуваме френското гражданско самосъзнание, от позицията си на привърженици на един реципрочен на техният строй общество.

 

 

за admin

Вижте също:

Втора оставка! Зам.-министърът на спорта Ваня Колева също напуска

Ваня Колева подава оставка като заместник-министър на младежта и спорта, съобщиха от пресслужбата на кабинета. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *