Home / Наука / Нови признаци на живот на Червената планета

Нови признаци на живот на Червената планета

Марсоходът “Кюриосити”  изпрати предполагаеми снимки на гъби и водорасли от повърхността на Марс,докладва Daily Express,позовавайки се на публикация отJournal of Astrobiology and Space Science.

До момента НАСА все още не е потвърдила или отказала откритията във вече споменатата статия.В случай на безспорни доказателства , това би могло да е най-голямата научна новина на това десетилетие.

Години наред учените са категорични ,условията на Марс не могат да поддържат живот,поне не и на повърхността.А ако приемем, че в почвите се крие живот,то не може да очакваме повече от прости организми,точно като гъби или водорасли.

Д-р Винцензо Риззо,биолог от Националния съвет за научни изследвания, обясни че присъствието на метан на Марс може да е индикация за живи организми.
“90 процента от метана на повърхността е с биологичен корен и сезонното различие в атмосферния метан директно се свързва с растежа и смъртта на растения.Тези циклични изменения на марсианския метан показват наличието на работеща биологична система,като това също се показва в снимките на екземплярите отпреди и сегашните,заснети от НАСА” обясни Риззо.

 

за Томислав Желязков

Вижте също:

“Газпром” ше възобнови вноса на газ от Турция

Руската енергетична компания “Газпром” възобновява вноса на газ от Туркменистан, който спря преди три години.Информацията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *