Home / Свят / Скрити камери в хотелите на Южна Корея

Скрити камери в хотелите на Южна Корея

Около 1 600 души са били тайно снимани в хотелски стаи в Южна Корея, а кадрите са били излъчвани на живо онлайн в платени сайтове, съобщава корейската полиция, цитирана от CNN.

Двама мъже са арестувани, а друга двойка се разследва за връзки със скандала, който обхваща 42 хотелски стаи в 30 хотела в 10 града из цялата страна. Полицията заяви, че няма индикации хотелите да са съучастници в схемата.

“И преди е имало подобни случаи, когато камери са били поставяни нелегално в хотелски стаи, но за първи път полицията се сблъсква със случай, в който видеата са излъчвани на живо в интернет“, заявяват властите.

“Най-честата реакция, след като са разбрали, че са станали жертва на скрита камера, е хората да казват “искам да умра“, или “повече не мога да изляза от вкъщи“, казва Ли Джи-су, компютърен специалист, който помага на жени да изтрият снимките, направени без тяхно знание.

“Това, от което всички се страхуват най-много, продължава Джи-су, е че хората по улиците ще ги разпознаят”. 

за Томислав Желязков

Вижте също:

“Газпром” ше възобнови вноса на газ от Турция

Руската енергетична компания “Газпром” възобновява вноса на газ от Туркменистан, който спря преди три години.Информацията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *