Home / България / НСИ е недостъпен,фирми пред потенциални глоби

НСИ е недостъпен,фирми пред потенциални глоби

Сайта на националната статистика вече трети ден създава проблеми за фирмите.От 25 март и до днес счетоводители и счетоводни къщи са възпрепятствани при подаването на годишните финансови отчети, дни преди крайния срок. Стотици фирми са застрашени от глоби ако отчетите не бъдат подадени, публикува БГНЕС.

От 25 март има проблем. В 9.30 часа тази сутрин проблемът продължава, споделиха счетоводители.Сайтът на НСИ работи, но влизайки с електронен подпис и опитвайки се да подадеш годишен финансов отчет, системата те изхвърля.

На сайта на статистиката до сряда, 27 март, имаше надпис: „Уважаеми потребители, Достъпът до ИС “Бизнес статистика” е временно ограничен за извършване на дейности по техническа поддръжка на системата. Системата ще бъде достъпна след един час. Моля да ни извините за причиненото неудобство. Благодарим ви за проявеното търпение”.При нов опит за влизане в системата и подаване на отчета се появява съобщение „Връзката със сървърът е преустановено”.

„Ако не успеем да подадем отчети към статистиките, не получим ли входящ номер, не може да подадем декларациите, фирмите не могат да платят задълженията си и подлежат на глоби и те не са малки”, оплакаха са счетоводителите.

за Томислав Желязков

Вижте също:

Дарове от морето;Още един сак пълен с кокаин изплува в местността Болата

Вчера към 15 часа гранични полицаи от ГПУ-Каварна извършват обход на морския бряг в района …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *