Home / Политика / Анкара се намесила за поправките в религиозния ни закон

Анкара се намесила за поправките в религиозния ни закон

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу разкри, чеАнкара се е намесила в поправките на Закона за вероизповеданията на България, съобщава Анадолската агенция.

По-рано днес българските депутати гласуваха промени в Закона за вероизповеданията.

Чавушоглу обяви по време на реч в Текирдаг вчера вечерта, че Анкара е в контакт със София за намиране на решение за дълговете на Главното мюфтийство.

Проектът на България за поправки в религиозния закон беше срещу всички видове основни права и свободи и нарушаваше правата. Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени, обяви той.

Чавушоглу коментира, че “Главното мюфтийство има някои дългове, в замяна на тях искаха да продадат имотите му” и в опит да се намери решение, той се е свързал с българското правителство.

Министърът подчерта, че отношенията с България трябва да продължат да се развиват. 

Той добави, че се засилва правната основа на българо-турските отношениячрез всякакъв вид спогодби, особено по отношение на социалната сигурност.

По време на окончателното обсъждане на промените в религиозния закон ГЕРБ и ДПС подкрепиха вероизповеданията, които имат и държавна субсидия да получават финансиране и от чужбина. Те няма да са задължени да декларират даренията си пред държавата.

за admin

Вижте също:

Корупцията по високите етажи – основна тема на КСНС

Започна свиканото от държавния глава Румен Радев заседание на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *