Home / България / Дончев отново поиска смяна на икономическия модел

Дончев отново поиска смяна на икономическия модел

Вицепремиерът Томислав Дончев отново зове за смяна на икономическия модел.

Мисълта, че сме евтина работна ръка не е решение. Ако не се промени този подход следващите години, много бизнеси ще фалират просто защото няма да са конкурентоспособни, посочи Дончев, цитиран от БГНЕС.

По думите му страната ни е изправена пред 2 големи проблема – демографията и мисълта за ново ниво на икономиката. Пред България имало и два пътя – да не пипаме нищо, което работи добре, или да бъдем по-дръзки във вземането на решения, както се изрази Дончев.

Припомняме, в края на месец август миналата година вицепремиерът отново призова за смяна на модела на икономическото развитие на страната. Тогава той заяви, че старият икономически модел е изчерпан.
Моделът с ниска цена на труда и ресурсите вече е изчерпан, сега трябва да се инвестира във високи технологии и роботизация, защото повишават добавената стойност, посочи тогава Дончев.

Той коментира и напускането на парламента на Цветан Цветанов, както и оставките на Цецка Цачева и двамата зам.-министри след разкритията за апартаментите на властта. Той е на мнение, че в ГЕРБ няма разделение.

Ние сме добър отбор, всичко друго е спекулации“, категоричен е той.

Всеки подобен трус предизвиквал сензационност. Важно било в такива моменти партията да излиза от труса с достойнство, което герберите направили, заключи Дончев.

за admin

Вижте също:

Лозан Панов: Мракобесните времена тепърва предстоят. Прокуратурата е завоювана от олигарси

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прогнозира, че мракобесните времена в правосъдието тепърва предстоят. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *