Home / България / Откриха сезона на рафтинга в Креснеското дефиле

Откриха сезона на рафтинга в Креснеското дефиле

С атрактивни състезания, адреналинови спускания с лодки и каяци, и призив: “Не на магистрала “Струма” през дефилето”, и др., днес бе открит “Рафтинг-сезон-2019 г.”, публикува БГНЕС.

Организатор на събитието в Кресненското дефиле, състояло се в базата край „Правия“ тунел на Е-79 бе клуб “Адвенчър нет”.

Край тунела бяха построени палатки на младежите от БЧК, щандове за екологични продукти, на откриването на новия сезон присъстваха десетки любители на атрактивните спускания с лодки по река Струма.

„Край тази красива река не бива да минава магистрала, това все още е възможно, Кресна буквално ще бъде разделена на две от това шосе.

Кресна е много специално място за България, тук се намира едно от най-красивите ждрела в България, само то все още не е унищожено. А на тази красота хората трябва да се любуват, а не да хвърчат към Гърция, към това ни призовава природата.

След тържественото откриване и изпълнения на женската певческа група „Синаница“ , инструкторите се състезаваха в дисциплината „Флип-рефлип“, обръщайки и отново качвайки се на лодките.

След това лодки и каяци поеха по най-живописното дефиле в България.

за Томислав Желязков

Вижте също:

Лозан Панов: Мракобесните времена тепърва предстоят. Прокуратурата е завоювана от олигарси

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прогнозира, че мракобесните времена в правосъдието тепърва предстоят. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *