Home / България / Благоевград без газ до понеделник, местят трасето на газопровода

Благоевград без газ до понеделник, местят трасето на газопровода

Започна изместването трасето на захранващия газопровод за Благоевград заради строителството на АМ „Струма“, от тази сутрин абонатите в областния град са без газоподаване до понеделник, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

В 18.00 часа днес бе извършен първият етап от преместването на газопровода, който е отклонение от транзитния за Гърция. Това стана край село Покровник, на място дежуреха пожарникари с готовност за гасене и линейка.

Към 18.45 ч. всичко приключи, пожарникарите и линейката си тръгнаха, утре преместването продължава. Преди два месеца бяха изградени две байпасни връзки за преместването на газовото отклонение за Благоевград.

В социалните мрежи благоевградчани масово недоволстват, че не са предупредени за спирането на газа за потребителите.

„От 8 часа тази сутрин до същия час на 8 април, ще бъде прекъснато газоподаването за всички потребители на компанията на територията на гр. Благоевград. Спирането се налага поради строителство на Автомагистрала „Струма“ и необходимост от изместване на захранващия газопровод на гр. Благоевград.

От “Аресгаз” предупреждават потребителите да организират безопасното спиране на съоръжения или преминаването им към алтернативно гориво за периода на ремонтните дейности.

След приключване на дейностите екипите на дружеството своевременно ще възстановят газоподаването към всички клиенти на компанията“, съобщиха от „Аресгаз“. /БГНЕС

за admin

Вижте също:

Дарове от морето;Още един сак пълен с кокаин изплува в местността Болата

Вчера към 15 часа гранични полицаи от ГПУ-Каварна извършват обход на морския бряг в района …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *