Home / България / Социалистът Жаблянов построил вила за 360 000 лв. от заеми, но забравил да ги декларира

Социалистът Жаблянов построил вила за 360 000 лв. от заеми, но забравил да ги декларира

Валери Жаблянов си е построил вила в луксозния квартал Симеоново за 360 000 лв., пише “Биволъ”. В декларацията на депутата от 2013 г. обаче няма информация за строящата се сграда, но през 2014 г. той обявява “осъществено право на строеж” за общо 360 000 лв. за него и съпругата му. Като произход на средствата е посочено, че те идват от “заем и спестявания”.

От такъв заем обаче няма и следа в обявените от Жаблянов декларации, пише “Биволъ”. Декларираният ипотечен заем от ДСК за 67000 лв. е за закупуване на съвсем друг имот – апартамент в кооперация, която се намира в кв. Крива река, показва справка в Имотния регистър.
Жаблянов става депутат през 2013 г., но още през март 2012 г. на семейния парцел в престижния квартал Симеоново тече строителство, показват кадри на Гугъл мапс.Строежът е завършен и вилата е обзаведена към началото на 2014 г. За това свидетелства криминалната хроника, според която на 11 февруари 2014 г. жилището на Жаблянови е обрано и са задигнати бижута и техника.

В първите месеци на управлението на ГЕРБ през 2009 г. министър Трайчо Трайков уволнява шестима от Дирекцията “Европейски фондове за конкурентоспособност”, която отговаря за изпълнението на Оперативна програма “Конкурентоспособност”. Сред уволнените е и шефката на дирекцията Ивет Жаблянова – съпругата на депутата. Посочената от министъра причина е “конфликт на интереси”. Не е известно с какво се е занимавала Ивет Жаблянова, след като отива на трудовата борса. В Търговския регистър няма следа от нейни фирми с успешен бизнес. Единствената фирма с нейно участие е заличена през 2008 г., пише още “Биволъ”.

за admin

Вижте също:

Лозан Панов: Мракобесните времена тепърва предстоят. Прокуратурата е завоювана от олигарси

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прогнозира, че мракобесните времена в правосъдието тепърва предстоят. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *