Home / София / Столичани на протест,искат да се срещнат с Бойко Борисов

Столичани на протест,искат да се срещнат с Бойко Борисов

Жителите на столичния квартал „Горубляне“ излязоха на своя редовен неделен протест. Те блокираха движението на кръстовището на булевард „Цариградско шосе“, „Павел Красов“ и „Димитър Пешев“, публикува БГНЕС.

Горублянци протестират срещу решението на Столична община да изгради Източен парк върху техните частни земи, за които плащат данък,но нямат достъп. Техният протест е съгласуван с общината, полицията се грижи да няма нарушение и напрежение.

Организаторът на протеста Иван Димитров сподели,че плана е измислен през 2006,препотъврден през 2009 а след 13 години,общината го променила,защото наближавала 15 година,а зелени площи нямало.

„Искаме да живеем нормално, да си ползваме имотите. Искаме всичко да бъде равно за всички. Не може „Младост” и „Дружба”, панелните жилища да не плащат данък и такса „смет” за земята, която ползват. А ние за полето, което не използваме, да плащаме данък и такса „смет”. Искаме Бойко Борисов да се срещне с нас още утре. Ако трябва ще отидем пред Министерския съвет и ще стоим докато ни приеме. Ако той каже, че нищо не става, защото хората няма да гласуват за него ако вземе правилното решение, тогава затваряме „Цариградско шосе” за един месец. Ако трябва с палатки на смени”, заяви Димитров ,давайки едноседмичен срок на Борисов да се срещне с тях.

Думите му бяха приети с аплодисменти от протестиращите.

Протестът започна с връчването на предупредителни протоколи от полицаите, че нямат право да блокират движението.Въпреки това жителите го направиха.

На последния им протест, полицията състави актове на гражданите, обвинявайки, че нямат право да блокират входно-изходната артерия на София. След това жители от квартала се срещнаха с кмета Йорданка Фандъкова, която ги е уверила, че протестът им не е забранен.

за Томислав Желязков

Вижте също:

Столичани в повече: Всеки пети българин вече живее в София

22% от селата ще се обезлюдят в близките десет години ългарските села отдавна са на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *