Home / Политика / Ердоган не дава Истанбул-“някои организирани престъпления са извършени”

Ердоган не дава Истанбул-“някои организирани престъпления са извършени”

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви,че при гласуването за кмет на Истанбул този понеделник е имало нередности.Резултатите сочат, че кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието е загубил вота.

Управляващите поискаха повторно преброяване на бюлетините, твърдейки, че има нередности. Днес обаче Ердоган стигна по-далеч, като заяви, че няма да даде Истанбул на опозицията, ако кандидатът на управляващата партия е загубил с малко.

Самият Ердоган беше градоначалник на най-големия град в Турция. А резултатите от изборите в последните десетилетия показват, че която политическа сила спечели в Истанбул, после побеждава и в Турция като цяло.

“Виждаме, че някои организирани престъпления са извършени”, каза Ердоган на пресконференция преди да замине днес за Русия. “Във всичко това има елемент на грабеж. Има извършена някаква кражба в избирателната кутия. “

Висшата избирателна комисия първоначално обяви, че кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу печели с около 20 000 гласа преднина. При повторното преброяване разликата намаля до 17 000 гласа.

за Томислав Желязков

Вижте също:

Спряха строежа на “Златен век”, всичко след 2017 – да бъде съборено

Спират окончателно строежът на “Златен век” след седмица, понеже на първо място е с изтекло …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *