Home / България / КСНС:Ще има ли промени след скандалите?

КСНС:Ще има ли промени след скандалите?

След свикания по-рано днес Консултативния съвет за национална сигурност президентът Румен Радев обяви , че липсва общо становище.КСНС бе на тема “Корупцията по високите етажи на властта”,като скандалите,свързани с “Апартментгейт” и шефът на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) бяха сред обсъжданите теми.

Президентът настоява НС да разгледа нов закон за борбата с корупцията, да създаде временна комисия, която да проучи досегашната дейност на КПКОНПИ.Радев също призова пълните протоколи от проверките да станат публични.

„Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти в кръгова отбрана“ каза Корнелия Нинова,лидерът на БСП.След заседанието,Нинова обясни,че не е постигната обща декларация,а предложението на президента за нов антикорупционен закон е отхвърлено.

“Постигнахме съгласие, че трябва да се направи анализ на антикорупционното законодателство и комисия” заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки заяви с несъгласие,че БСП и Корнелия Нинова са вкарали текстове, които пряко им помагат на предстоящите избори.

за Томислав Желязков

Вижте също:

Дарове от морето;Още един сак пълен с кокаин изплува в местността Болата

Вчера към 15 часа гранични полицаи от ГПУ-Каварна извършват обход на морския бряг в района …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *