Home / България / Спряха строежа на “Златен век”, всичко след 2017 – да бъде съборено

Спряха строежа на “Златен век”, всичко след 2017 – да бъде съборено

Спират окончателно строежът на “Златен век” след седмица, понеже на първо място е с изтекло разрешително. Отлагат и гражданския протест. Това стана ясно след среща при премиера Бойко Борисов с участието на Инициативния комитет “Лозенец”, столичния кмет Йорданка Фандъкова, регионалният министър Петя Аврамова и архитектът на Столична община Здравко Здравков.

Седем дни е срокът за възражения, обясни регионалната министърка Петя Аврамова, като уточни, че още в понеделник ще бъде издадена заповедта за спиране на строежа.

Заповедта ще включва и изтеклото разрешително за строежа, освен нередностите, констатирани от ДНСК относно подземната част на обекта. Оказа се, че разрешителното на “Артекс” е изтекло още през 2017 г., но след известен буферен период, през който от фирмата са можели да го подновят, но не са подали документи за това, то е станало невалидно през 2018 г.

От Инициативния комитет “Лозенец” благодариха на Борисов за това, че е събрал на една маса всички заинтересовани страни.

И уточниха, че на разговора е станало ясно, че няма поправка “Артекс” в закона, защото той не важи със задна дата.

Поправките в Закона за устройство на територията не се прилагат за въпросния строеж на небостъргач. Съгласихме се с да отложим протестните действия до влизането на заповедта в сила, обявиха протестиращите срещу “Златен век”.

за admin

Вижте също:

Лозан Панов: Мракобесните времена тепърва предстоят. Прокуратурата е завоювана от олигарси

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прогнозира, че мракобесните времена в правосъдието тепърва предстоят. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *