Home / България / Пълен обрат по делото ”Иванчева”, Дюлгеров се отказа от показанията си

Пълен обрат по делото ”Иванчева”, Дюлгеров се отказа от показанията си

Пълен обрат по мегаделото ”Иванчева”. Подсъдимият Петко Дюлгеров се отказа от показанита си, дадени в досъдебната фаза, за това, че Десислава Иванчева и Биляна Петрова са искали подкуп. Дюлгеров съобщи, че подписът под тези показания е негов, но те били дадени под натиск пред служебен защитник.

Развръзката дойде, след като Дюлгеров се отказа от правото си да даде обяснения в заключителният етап на съдебната сага с подкупа: “Ползвам се от правото си да не давам обяснение.”

Адвокатът му обясни:  “Не сме съгласни да бъдат четени показанията на г-н Дюлгеров, те са дадени пред служебен адвокат, която практика е порочна и се използва от прокуратурата в неин интерес. Грубо процесуално нарушение е, че Дюлгеров не е получил право на собствен адвокат“. Биляна Петрова обаче контрира, че писмото за служебен адвокат на Дюлгеров е заведено чак на 18 май, месец след ареста.

Съдът реши да прочете показанията на Дюлгеров, в които се казва, че Биляна Петрова  му се е обадила да поиска сумата, казва още, че е оставил парите в колата пред Иванчева и  Петрова, като е взел своя хонорар.  Съдът попита Дюлгеров дали тези показания са негови и дали той ги е подписал. Дюлгеров отговори, че той е подписал, но показанията са дадени под натиск. Уточни също така, че оттегля дадените показания на 18 април 2018 г.

Сега в съда се четат други показания на Дюлгеров, дадени на 25 април 2018 г. По съдържание те са формални и в тях се казва, че не поддържа обясненията пред служебен защитник от 18 април. На 3 юли Дюлгеров също е  казал, че не подържа въпросните показания.

за admin

Вижте също:

Лозан Панов: Мракобесните времена тепърва предстоят. Прокуратурата е завоювана от олигарси

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прогнозира, че мракобесните времена в правосъдието тепърва предстоят. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *