Home / Велико Търново / Наближава двадесет и втория празник на японската култура във ВТУ

Наближава двадесет и втория празник на японската култура във ВТУ

Почитателите на Япония ще могат да се докоснат за поредна година до културата на страната на изгряващото слънце.

Участници и гости ще бъдат посрещнати от ректора на Великотърновския университет,проф. д-р Христо Бонджолов и Н. Пр. г-н Масато Ватанабе, извънреден и пълномощен посланик на Япония.Двадесет и втория празник на японската култура ще се проведе на 13 април,тази събота. Преди откриването на празника, Негово Превъзходителство и ректорът ще проведат работна среща, на която ще бъде обсъдено развитието на японистиката във Великотърновския университет, както и бъдещи съвместни инициативи.

И тази година са предвидени интересни презентации, демонстрации и много други, чрез които се цели да бъде представена традиционната и съвременната японска култура в цялото ѝ величие, както и да се предостави възможност всеки да усети японската чувствителност и красота, житейската философия и мъдрост.

В програмата са включени: демонстрации на шотокан карате, айкидо и иайдо; презентация „Символиката в японската култура“, Кендо демонстрация, презентация и демонстрация на японското еротично изкуство на връзването   Секибаку шибари и др.

Във фоайето на аулата ще бъдат разположени работни щандове с оригами, калиграфия, Го, кимона, играчки, японска храна, ръчно изработени аксесоари, плакати, сувенири, пиксел арт, рисуване на портрети и др.

Празникът се организира от студентите,изучаващи японски език във ВТУ.

за Томислав Желязков

Вижте също:

Спипаха апаш по време на кражба

Служители на полицейското управление във В. Търново и на частна охранителна фирма задържаха 43-годишен мъж …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *